חדשות

להוציא את החרדים לאבטלה

שחר אילן הפועל לפגיעה בזכויות החרדים בשם עידוד היציאה לעבודה בקמפיין כנגד עידוד תעסוקת חרדים בשירות הממשלתי * פעילים חרדים וחילונים תוהים על הרדיפה הצבועה

שחר אילן, הזכור כמי שקרא בעבר לקצץ בקצבאות הילדים ובקצבאות לאברכים מתוך הנימוק שתמריצים שליליים הם אלו שיגרמו לחרדים לצאת לעבוד, יוצא בקמפיין כנגד החלטת הממשלה להעניק לחרדים העדפה מתקנת לעידוד העסקתם בשירות הציבורי המהווה 20% מן המשרות במשק. זאת לאחר שהממשלה אישרה הצעה כזו בקריאה טרומית.

סוגית השוויון בהזדמנויות עמדה בשנים האחרונות בלב השיח הציבורי. כך למשל שרת המשפטים לשעבר, ציפי לבני אשר ב-2010 טענה ש"שוויון זה לא מותרות, זה לא בעד או נגד החרדים", סירבה לקדם הצעת חוק כזו תחת האמירה השערורייתית כי "החרדים אינם רוצים לעבוד". אמירה אומללה זו קוממה עליה רבים במחאת הרשת "שוויון בהזדמנויות".

שחר אילן פרסם באותה התקופה מאמר בבלוגו תחת הכותרת הפטרונית "תמריצים לא לעבוד" ובה תקף את התמיכה באברכים.

"כדי להוציא את האברכים לעבודה לא די בתמריצים לעבוד. יש לבטל גם את התמריצים לא לעבוד" הוא חורץ "יש לבטל את קצבת הבטחת ההכנסה לאברכים ולהתנות כל קצבת רווחה במיצוי יכולת ההשתכרות."

אולם למרות דבריו אלו, מתברר כי מר אילן מתנגד בנחרצות למתן אפשרות לחרדים לעבוד. השבוע, לאחר אישור החוק למתן העדפה מתקנת, העלתה עמותת חדו"ש קמפיין מחאה הפותח במילים "הסיפור ההזוי שלא יאמן". בפוסט נוסף נאמר כי "קשה להאמין אבל אלו העובדות". בהמשך מוסבר ש"מי חשב שאפשר לגרום לחיילים להרגיש עוד יותר פראיים?" (הטעות במקור)

יצוין כי על פי חוק אסור להפלות עובד במדינת ישראל על רקע אי שירותו הצבאי, יתרה מכך אילן המציג עצמו כמומחה למגזר החרדי אף הצהיר בדיון בפייסבוק כי אין כלל אפליה כלפי המגזר החרדי, אלא החרדים הם שלא רוצים לעבוד!

למרות התפיסה הגזענית, מחקרים מוכיחים כי רק 1% מכלל המשרות הציבוריות מאוישות על ידי חרדים זאת לעומת שיעורים היחסי באוכלוסייה העומד על כ-11%, כך שבהחלט נדרשת אפליה מתקנת כפי הנהוג כלפי מיעוטים רבים אחרים המופלים לרעה.

פופוליזם שיקרי

מי שנתנה גיבוי למהלך ותקפה חריפות את מר אילן היא עמותת "ישראל חופשית" אשר איננה חשודה על אהדת המגזר החרדי, ובדף הפייסבוק שלהם הועלה פוסט תמיכה ובו נאמר:

כל הכבוד!
אנו מברכים את כנסת ישראל על החלטתה אתמול לתעדף אזרחים חרדים בקבלה לעבודה בשירות הציבורי.
על החוק הצביעו 85 חברי כנסת בעד, אף ח״כ לא התנגד או נמנע.

החוק ישווה את מעמדם של החרדים לקבוצות אחרות הנהנות מעדיפות דומה. סקר הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה משנת 2011 העלה כי רק 1% מהעובדים במשרדי הממשלה ובשלטון המקומי הם חרדים — נתון נמוך משמעותית משיעורם באוכלוסייה.

אנחנו מודעים לקולות הפופוליסטים שעלו ביממה האחרונה שטוענים, כמו בכותרת, שתיעדוף אזרחים חרדים בא על חשבון חיילי צה״ל.

זה פשוט לא נכון. 

הביקורת נגד באה מארגונים הקוראים כל הזמן לשיוויון בנטל ויותר מזה - לשילוב חרדים בתעסוקה.
אבל אי אפשר רק לקרוא לשילוב, בלי באמת לשלב. 

הסטטיסטיקה המצערת מראה בכל סקר שוב ושוב שחרדים מופלים דרך קבע ולא מתקבלים לעבודה בגלל אפליה גסה שנובעת מדעות קדומות. אין לזה מקום בחברה מתוקנת.

האם אנחנו רוצים לשלב חרדים בתעסוקה? כן.
האם אנחנו חושבים שהשירות הציבורי זה המגזר הראשון שצריך להוות דוגמה ולהלחם באפליה? כן.
האם אנחנו מצפים שגם עסקים פרטיים יעסיקו יותר חרדים כתוצאה מכך? כן.

אסור להפלות אף אחד על רקע דת, מין, נטייה, מידות גוף, וכן, גם לא על בסיס אמונה ודרך חיים.
במקומות שקיימת אפליה - חובתה של המדינה לקיים אפליה מתקנת.
 

רבות מן התגובות לפוסט הזה היו תגובות שנאה חרדופוביות אשר לא הגיבו ממין העניין, אך ביניהם בלטו אנשי תקשורת שתמהו על הצביעות הגלויה ברדיפת המגזר החרדי בטענות על אי השתלבותו בתעסוקה מחד תוך מאבק ביצירת הזדמנויות תעסוקתיות עבורו מאידך.

גם הפעיל החברתי נטע כץ העוסק בשילוב חרדים בצבא, הצטרף לתמיהה כיצד ניתן להתעלם מן העובדה שרק עשירית מחלקו היחסי של הציבור החרדי נושא משרה ציבורית. אפליה חריגה מאוד גם במושגים של חברה מקוטבת.

יצויין כי זו איננה הפעם הראשונה בה חדו"ש ושחר אילן נוקטים במדיניות צבועה מסוג זה, כאשר גם בעבר בעודם נלחמים כנגד "ההשתלטות החרדית על שכונות חילוניות" פעלו במקביל כנגד הקמת ערים חרדיות נפרדות כדוגמת חריש.

את תגובותיהם של הנ"ל נפרסם מיד לכשתתקבלנה

קליק על אהבתי וקיבלת את כל החדשות והעדכונים מדוסים