דוס לא נחמד

שלום כיתה א-והל

בעוד הילד שלכם נמצא כבר ביומו השלישי ללימודיו, ילדים חרדים יושבים עדיין בבית * אחרים לומדים בקרוואנים ואוהלים * ואילו הורי בית הספר הניסויי סוחטים 1.36 מליון מהעירייה ומאיימים בשביתה בגלל "כסף לישיבות" * העובדות האמיתיות שפוחדים לספר לכם על האפליה במערכת החינוך

פתיחת שנת הלימודים מתאפיינת בכל הארץ בחוסר הערכות ומצב מוכנות מחפיר, אולם בעוד המגזר החרדי התרגל למצוקה ולצפיפות, הרי שמנהלי בית הספר "הניסויי" מאשימים דווקא את החרדים בעושק התקציבים מהאזרח החילוני התמים.

אז למען העמד דברים על דיוקם, בבתי ספר חרדים רבים החלו את הלימודים השנה באוהלים, אכן, לא מדובר על לילה באומן או על שפת הכינרת, אלא על כיתות לימוד קבועות לילדים רכים הממוקמות מחוסר תקציב באוהלים המפוזרים בחצר בית הספר, זאת בנוסף לכיתות לימוד חרדים רבים שכבר התרגלו לקרוואנים הדולפים, אבל עכשיו גם זה כבר נחשב ללוקסוס..

מקרה מזעזע שנערם על שולחנה של מערכת "דוסים" מלמד על היחס של עיריית ירושלים כלפי המגזר החרדי, בדבר הכי אלמנטרי שעירייה צריכה לספק: בתי ספר.

ומעשה שהיה כך היה: הגברת א. ש., אמא לילדה בכיתה ב', מקבלת טלפון ביום ראשון ב6:00 בערב (14 שעות לפני פתיחת שנה"ל) כי שנת הלימודים בשבילה תתחיל רק ביום רביעי. כל זאת למה? משום שהעירייה דרשה מהנהלת בית הספר לפתוח כיתה נוספת, בהתאם לרישום. אולם כיתה, אין!

מה עושים במצב כזה? בונים כיתה, נכון? אולם העבודות התחילו רק לאחר ה-1/8, כשכבר חצי חופש מאחורינו. גם אז זה לא זז. למה? כי מסתבר שזול יותר להעסיק עובדים ממזרח ירושלים שמציינים בימים אלו את חודש הרמאדן. עירייה אחראית ומוסודרת, כמו בבירת הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון, עושה משהו. לא כשמדובר בחרדים.

גם בערים חרדיות נוספות ישנם קשיים גדולים בפתיחת שנת הלימודים, כך באלעד הורים פרצו ללשכת ראש העיר מכיוון שלילדיהם לא סופקו כלל כיתות לימוד, ובביתר עילית גני ילדים רבים שוכנים בקרוואנים כאשר חלקם אף התחילו את השנה במשמרות מתחלפות באותם כיתות!

 

כל זה כמובן לא מטריד את הורי בית הספר ה"ניסויי", שממשיכים לטעון כי "העיריה נותנת כסף רק לישיבות" ומאיימים להשבית את הלימודים. זאת כאשר כאמור ילדות חרדיות עדיין יושבות בבית.

הנה מה שדורשים הורי בית הספר הניסויי הטוענים לאפליה חרדית:

כיתת תקשורת בניית חדר טיפולים, החלפת מטבח 45,000 ₪

הוספת 6 תאי שירותים 85,000 ₪

נגישות, שתי כיתות אקוסטיות 33,000 ₪

מזגנים בחדרי ספח וחדרי טיפול 27,000 ₪

מטבח, טיפול בפיצוצים בקירות, ונטות במקלט, החלפת פלדלת 54,000 ₪

גגונים, הצללת חצרות, דלתות כניסה 50,000 ₪

צביעת גנים, החלפת אינסטלציה, כיורים 14,000 ₪

איטום גג (נזק רעידת אדמה), החלפת מיכלים, קו מים עילי 15,000 ₪

הוספת שלוש כיתות לימוד (בניית קלה) 350,000 ₪

סלילת מגרש חנייה 150,000 ₪

(עלות תיקון הסדק הגדול מרעידת האדמה טרם הוערכה)

תיכון:

יציע וחיבור המגרש התחתון לחצר המרכזית כולל הנגשת נכים 250,000 ₪

התקנת סלים במגרש התחתון וסימונו 25,000 ₪

שיפוץ חדרי האומנות והגדלתם 80,000 ₪

חיבור הבניין המרכזי והאגף תוך הפיכתם למבנה אחד 140,000 ₪

שיפוץ חלל האנימציה (הוצאת ההסקה, מיזוג, אקוסטיקה) 45,000 ₪

סה"כ 1,363,000 ₪

מגרשי חניה, אולמות חדשים, כיתות אמנות חדישות ויקרות, הכל על חשבון משלם הארנונה החרדי. למעלה מ-1.36 מליון, זאת בזמן שילדים חרדים "עתירי תקציבים" לומדים באוהלים, ובבית ספרה של הגברת א.ש. חסרות דלתות בחדרי השירותים.

 

תגובת עיריית ירושלים

אופס! כאן הסתבכנו, כי העירייה פשוט לא הגיבה. פנייה של האם בדף הפייסבוק של העירייה קיבלה תגובה מרשימה של שתיקה רועמת. לאחר זמן רב מגיעה לפתע תגובה וזו לשונה

היי אלישבע, אנו מזכירים שעל פי תנאי השימוש אסורה ההפצה בעמוד. קיבלנו את פנייתך. אנו בודקים מה ניתן לעשות. תודה רבה על הסבלנות!

 

האם אתם מכירים איסור כזה? איפה האיסור הזה כתוב, ומה משמעות האיסור על "הפצה"?

נהיה תמימים ונתעלם מכך שהיא היחידה שזכתה לקיים את האיסור, בזמן שאחרות קיבלו מענה מלא.

 

תעלומה נוספת

מי זו הגברת "ירדן דיבור ירושלמי" שנזעקה בדף הפייסבוק נוכח האפליה הקשה, אולם נעלמה ברגע שהתבררו לה פרטי המגזר אליו שייך בית הספר?

 

צילום: אלי קובין, יעקב ברוכמן

בית יעקב ברמות
שערי תורה

קליק על אהבתי וקיבלת את כל החדשות והעדכונים מדוסים