חדשות

חילונים השחיתו תמונת אישה בבני ברק?

משרד הפרסום החילוני ניסה להשוות בין השחתת תמונות נשים לבין אלימות נגדן. בדרך הוא פגע בחרדים, אבל גם בנשים. הרשת סוערת (בוער עכשיו)

איך נלחמים באלימות נגד נשים? באמצעות הסתה נגד המגזר החרדי, כך לפחות לפי משרד הפרסום 'טוויסטד'. 

במסגרת הקמפיין להעלאת המודעות למאבק באלימות נגד נשים וליום שהוקדש לכך וצוין השבוע, פרסם משרד הפרסום שלט כפול בגבול הערים בני ברק ורמת גן, כאשר בשכבה העליונה של השילוט נראתה תמונת אשה, ומתחתיה - מסר נגד אלימות כלפי נשים. 

24 שעות לאחר שנתלה, נתלשה פיסה מהשלט העליון, ומתחתיו נחשף הכיתוב נגד אלימות המכוונת כלפי נשים, כשהמסר ברור: השוואה בין פגיעה בשלטי חוצות - לאלימות במשפחה. 

הגולשים ברשת התחלקו לשני מחנות, האחד פירגן לרעיון המבריק, והשני כמובן ידע כפי שככה"נ ביקשו שיקרה אנשי הקריאיטיב - לקשור את הסרת השלט למגזר החרדי, וסבר כי ההשחתה נעשתה על ידי חרדים. אלא, שהדבר אינו ברור כל כך, בפרט לאור העובדה ש-24 שעות לאחר פרסום השלט הוא לא ספג כל נזק, מה שאומר, שאולי, ייתכן, ואנשי משרד הפרסום דאגו לכאורה לחבל בו בכדי להעביר את המסר בו חפצו. 

גולשים רבים ברשת הפייסבוק הביעו תרעומת על הניסיון להשתמש בחרדים בכדי להעביר את המסר החשוב בפני עצמו. כך כתב שמוליק אברהם: 

"למה אי אפשר לקדם יוזמות באמת חשובות בלי לקחת את החרדים על הדרך? יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים כל כך משעמם את הציבור שחייבים לערבב את הדוסים הקורעים והזורקים כדי לקבל רייטינג וחשיפה? אני רק מקווה שבאתר אייס לא באמת חושבים כמו שהם כותבים שחרדים קרעו את המודעה. זה נראה קרוע יותר מידי מקצועי". 

אביתר גת, התייחס גם הוא לקמפיין, וכתב: 

"האם בשם הקמפיין מותר להסית נגד מיעוט? האם קמפיין כזה במגזר הערבי היה מתקבל ב"ואוו! נפלא!" או ב"אוי, נו באמת, איזו שנאה!" מותר גם לשאול, מי באמת קרע את השלט? הוכח חד משמעית שאלו היו תושבי המקום? השלט נחתך באופן כל כך סימטרי (שלא יתפספס המסר התחתון) שזה מעורר שאלות ותהיות. אך גם אם נצא מנקודת הנחה שאכן חרדים השחיתו את השלט- למעשה, הקמפיין הוא בעל מוסר כפול: בואו נטיף נגד אלימות, תוך התעמרות במיעוט. המטרה מקדשת את האמצעים? כשהמסר מספיק חשוב בעייני השבט הלבן, כנראה שכן. נסו לחשוב מה היה קורה אם מסר הקורא לדו קיום במדינה *היהודית* היה מסתתר תחת שלט עם דגל ישראל בוואדי-ערה, למשל. אם גם אז זה היה ליגיטימי? האם זה לא היה נחשב לפרובוקציה שנועדה לעורר שנאה"

בפרויקט דוסים אומרים בתגובה כי "מדובר בקמפיין אירוני שמפספס את מטרתו. השימוש בהסתה כלפי ציבור חרדי לא רק שאינו משרת את המטרה למניעת אלימות בחברה אלא יוצר אותו. אם המוצר המשווק הוא סובלנות, קמפיין אלים לא יכול למכור אותו. אנו קוראים לנציגי העמותה הפועלים נגד אלימות כלפי כל אדם, באשר הוא, להקפיד להבא לבחור משרד פרסום שיידע להבין את מטרת העמותה וישכיל למנף את המסר בדרך הראויה, במקום לרמוס אותו במו ידיו בחוצפה ובגסות שאינה במקומה". 

קליק על אהבתי וקיבלת את כל החדשות והעדכונים מדוסים