בעוד מתפרסמים נתונים כביכול רוב ההקצבות ומבני הציבור הולכים לחרדים, המציאות שונה לחלוטין * מבדיקת הנתונים עולה כי מדובר בבחירת סעיפים תקציבים שרירותיים אשר באמצעותם מציגים תמונה מעוותת לחלוטין * ושוב מעוותים את המספרים לשירות ההסתה
בשבוע האחרון 2 אייטמים לכדו את תשומת ליבנו, באחד טענה תנועת התעוררות הירושלמית כי רוב מבני הציבור בירושלים הוקצו לציבור החרדי, ובשניה טענו כתבי מעריב בהתבסס על דו"ח "סודי" כי מתוך 81 מיליון שקל שהעביר משרד הרווחה בשנת 2011 ככספי תמיכה למוסדות ציבור, 64.2 מיליון שקל (כ-80%) הועברו למוסדות חרדיים כמו ישיבות, כוללים, בתי מדרש ומרכזים תורניים.
קובי אריאלי: בחירת סעיפי תקצוב מגמתיים
בתוכנית המילה האחרונה (יום ד') הסביר העיתונאי החרדי קובי אריאלי כי מדובר בהוצאת דברים מהקשרם, מכיוון שרוב תקציבי המוסדות עוברים באמצעות סעיפים תקציביים שונים, ולא תמיד רלוונטים, כך שלקיחת סעיף תקציבי אחד בלבד והצגתו כמשקף את חזות הכל היא דמגוגיה מרושעת.
כך לדוגמה הצהיר כי הוא בטוח שהארגונים המוצגים מקבלים תקציבים נוספים מסעיפי תקצוב אחרים, וכך על פי נסיונו בנויה חלוקת התקציבים בכלל התחומים במדינת ישראל.
לראיה תוכלו לראות כי בתמונה המצורפת מתבצעת השוואה בין מוסדות לימוד חרדים, לבין עמותות רווחה חילונית, כאשר כל קשר בין סעיפי התקצוב הוא מקרי לחלוטין.
הצביעות נחשפת בכתבת ההמשך היום "דוח הרווחה: בארגונים החברתיים זועמים" כאשר מייצג הזעם הוא לא אחר מאשר חבר הכנסת ניצן הורוביץ ממר"ץ, ממיסדי תנועת 'ישראל חופשית' המתמקדת בהסתה כנגד הציבור החרדי באמצעות תנועת האם ושלוחותיה ירושלים\מודיעין\חיפה חופשית.
האם החרדים מקבלים את רוב מבני הציבור בירושלים?
גם לכתבי Ynet ידוע שאין זו תמונת המצב האמיתית, וכפי תגובת העירייה המצוטטת בכתבתם המציאות בפועל שונה לחלוטין וכדבריהם:
בעיריית ירושלים אומרים בתגובה: "האמירה כי 50% מהמבנים הוקצו לציבור החרדי אינה נכונה, והיא תוצאה של חוסר הבנה מהותי של הנתונים והסתרת התמונה המלאה. העירייה הקימה בשנים האחרונות עשרות מבנים למגזר הציוני ברחבי העיר - בתי ספר, גני ילדים, מעונות יום, מתנ"סים, אולמות ספורט ועוד".
עוד נמסר כי "מבנים אלו כלל לא רשומים בתהליך ההקצאה, כיוון שהליך העברתם לחינוך הממלכתי הרשמי ולמערכות הרשמיות אינו מצריך הליך הקצאה. הליך הקצאה נדרש רק כאשר מדובר במערכת שאינה רשמית, כגון מערכת החינוך החרדי - שהעירייה אינה מקימה עבורה מבנים כפי שעושה במגזר הציוני. בשל כך, כל מבנה המיועד למגזר החרדי חייב לעבור הליך של הקצאה, ועל כן הנתונים המוצגים אינם משקפים את המציאות ויוצרים תמונה מוטעית לחלוטין, כאילו ישנה הקצאה מוגדלת למוסדות חרדיים".
חשוב להסביר: עיריית ירושלים ייחסה את שיעור ההקצאה הגבוהה לחרדים ככזה שהוא כורח המציאות. זאת בשל העובדה שמערכת החינוך החרדית אינה שייכת לעירייה, בניגוד למערכת החילונית שמרביתה היא עירונית. לכן נראה על פי הנתונים כי העירייה מקצה יותר נכסים לחרדים - שכן למגזר החילוני כבר יש נכסים ששייכים לעירייה.
למעשה באופן קבוע יהיו תמיד יותר הקצאות לחרדים מאשר לחילונים מסיבה מאוד מאוד פשוטה.
בעוד שמדינת ישראל נותנת חינם מבני ציבור לטובת החינוך הממלכתי והממלכתי דתי, עיריית ירושלים נותנת את מבני החינוך בירושלים לחרדים בתהליך של הקצאה.
כך שבפועל גם אם לציבור החילוני נבנו 99% ממבני הציבור בירושלים, זה לא ישתקף בסעיף הקצאות המבנים המיועד רק למוסדות שאינם רישמיים שהם אלו החרדים.
3 נתוני יסוד:
- החינוך החרדי בירושלים הוא פי 2 מהחינוך הממלכתי והממלכתי דתי (כ-100,000 תלמידים חרדיים מול כ-60,000 חילונים)
- למעלה מ-50% מההקצאות אלו הקצאות חוזרות של מבני חינוך חרדיים (שעל פי נוהל הקצאות יש לפרסם את ההקצאה שלהם שוב כל 5 שנים. במקרים מסויימים כל שנה
- חלק גדול מההקצאות זה קראוונים מסכנים שמתאים למגורי חתולים אבל משמשים את החינוך החרדי.
משחקים עם מספרים
בנתונים שמסרה "הסדנא לידע ציבורי הם כותבים:
מתוך 2,600 נכסים ברחבי הבירה, 40.66% מהם משמשים לפעילות חינוך ונוער, 26.22% משמשים לגני ילדים, 6.22% לישיבות, 2.12% לפעילויות פנאי והשאר לשימושים נוספים (כגון אמנויות, גלריות ועוד).
במקום לתקוף את העיוות האיום שבו ילדים חרדים מופלים לרעה וצריכים לעמוד כעניים בפתח להתחנן להקצאה מחודשת מדי שנה, או חמש, להעברת הקראוון שהעירייה הואילה בטובה להעמיד לטובת החינוך של ילדים בני 6 ולטובת הדירה שהוסבה לגן ילדים צפוף הם תוקפים את עצם העובדה שהעיירה הואילה בטובה להקצות מבנים אלו לחרדים.
הם מגדילים לעשות כאשר הם מכלילים שוב בעמותות את המבנים שמשמים את החינוך החרדי.
"באשר לעמותות, גם כאן ניתן לראות לא מעט נכסים המיועדים לשימוש חרדי ודתי. על פי הנתונים, קרן ירושלים מחזיקה ב-40 נכסים, הסוכנות היהודית ב-21 נכסים, אמונה תנועת האישה הדתית-לאומית מחזיקה ב-13 נכסים, הסתדרות הצופים העבריים בישראל מחזיקה ב-12 נכסים, ויצ"ו ב-12 נכסים, "פתחיה" מוסדות לחינוך מיוחד מחזיקה ב-12 נכסים, בני עקיבא ב-9 נכסים, מעין החינוך התורני ב-8 נכסים ועמותת "אדם" לקידום אמנות החינוך ב-7 נכסים".
למעשה פתחיה ומעיין החינוך התורני אלו מוסדות חינוך: בתי ספר וגני ילדים חלקם לחינוך מיוחד, כך שהצגתם כעמותות הינה דמגוגית ומשרתת מטרה אחת בלבד.
נשאיר לשיקולכם את היושר העיתונאי של כתב ynet אלפי שאולי, אך רמת האמינות של תנועת התעוררות והסדנא לידע ציבורי כבר הוכחה כלא יותר מבדיחה של מספר שונאי חרדים המחפשים להנפיק כותרות מגמתיות, בתקווה להשפיע על הציבור ערב הבחירות.
קליק על אהבתי וקיבלת את כל החדשות והעדכונים מדוסים