רבי שמעון בר יוחאי, רשב"י, היה תלמידו של רבי עקיבא. הוא מכונה גם רבי שמעון, מבלי לציין את שם אביו וספר הזוהר מיוחס לו, אם כי ישנם רבים שאינם הסכימו עם שיוך זה. רבי שמעון הוא סמל של תורת הקבלה וגם נחשב לדמות המרכזית בחגיגות הנערכות בל"ג בעומר. בכל שנה, בחג זה, עולים רבים לקברו של רבי שמעון, שנמצא על הר מירון.
דמות מפתח חשובה
שמעון בר יוחאי הוא דמות חשובה ובולטת מאד עבור יהודים מאמינים רבים. בצעירותו היה שייך לקבוצת חכמים שהתקבצה בכרים ביבנה ושאלתו, בכל הקשור למעמדה של תפילת הערבית, אם היא רשות שאולי היא חובה, עוררה סערה גדולה בעקבותיה הודח רבן גמליאל אותו שאל רשב"י את השאלה, והוחלף ברבי אלעזר בן עזריה. רבי שמעון למד תורה במשך 13 שנה בבני ברק והיה אחד מתלמידיו של רבי עקיבא, שהוצג בשלב מסוים להורג.
בשלב מסוים בחייו התנגד רבי שמעון לשלטונם של הרומאים בארץ ישראל ואף הטיף רבות נגד ההשלמה עם שלטונם. מסיבה זו נידון רבי שמעון למיתה, מה שהובילו למחתרת כדי להגן על עצמו מכך. הוא התחבא יחד עם בנו אלעזר במשך כ-12 שנים במערה, כאשר השניים ניזונו אך ורק מפירותיו של עץ החרוב ומי מעין, שנבראו עבורם. במהלך שנים אלו למדו רשב"י ובנו תורה ולאחר תקופה זו הגיע אליהם אליהו הנביא ובישר כי הקיסר הרומאי מת ומשום כך בוטלו גזרותיו. השניים יצאו ממחבואם שבמערב, אך משנוכח רבי שמעון כי האנשים מחוצה לה מתבטלים ולא לומדים תורה, הוחזר חזרה אל המערה לתקופה של שנה נוספת. הסיפורים אודותיו בהמשך הם רבים, כאשר הוא סיים את חייו בעכברא, אך נקבר בסופו של דבר במירון, אליו עולים רגל בכל שנה המונים.
הילולת שמעון בר יוחאי
את ההילולה הגדולה במירון בל"ג בעומר קשה לפספס. ההילולה היא לכבודו של רבי שמעון, והיא מכונה "הילולה דרבי שמעון בר יוחאי". מדובר באירוע גדול וחשוב מאד, אחד מהאירועים ההמוניים ביותר במדינה. נערכים לאירוע הענק הזה במשך חודשים ארוכים ומוקדש לכך זמן רב מאד של תכנון והיערכות. סכומי כסף גבוהים מושקעים באירוע וביום עצמו גם לא מעט כוח אדם, הלוקח בכך חלק. אל הר מרון יוצאים באותו היום מאות אוטובוסים, המביאים איתם המוני חוגגים מכל קצוות הארץ. העלייה לקברו של רבי שמעון היא חלק ממנהג קדום של עלייה לקבריהם של צדיקים והיא חלק ממסורת קבלית, שאותה הביאו עולי ספרד אל העיר צפת. מסורת זו השתלבה לצד מנהגים קדומים ומקומיים נוספים, שהיו קשורים במירון. מנהג העלייה לקברו של רבי שמעון התפתח באופן הדרגתי ויש עדויות שהיה קיים עוד במאה ה-11.
https://youtu.be/bOyJXwwACew
קליק על אהבתי וקיבלת את כל החדשות והעדכונים מדוסים