איש המשטרה קיבל הוראה שנגדה את אמונתו. הוא סירב לבצעה והועמד לדין. הרב בא לעזרתו והסביר למפקד את הבעיה שלפניה עמד השוטר, ובעקבות זאת התלונה בוטלה. המילים האלה נשמעות מוּכרות באווירת הימים האלה, אך זו שגרת-חיים בעבור סנ"צ הרב אליהו מוגרבי, רבה של משטרת ישראל.
המקרה המתואר לעיל אירע בחוקר משטרתי שחזר בתשובה, וביום שבת-קודש הורו לו לחקור תאונת דרכים שאירעה בשבת ולא היו בה נפגעים. הוא סירב לחלל את השבת בעבור משימה שאינה בגדר פיקוח-נפש. הרב התייצב לימינו וסייע לו. עוד דוגמה: "שוטר מ'מרכז שירות לאזרח' התלונן לפניי שמחייבים אותו להקליד בשבת תלונות שאינן פיקוח-נפש. שוחחתי עם המפקדים והצלחתי להגיע לסיכום שמנע מהשוטר לחלל את השבת".
שליחות בארגנטינה
שמירת המצוות במסגרת המשטרה אינה קלה כל-כך. "שוטר, שהוא חלק מכוחות הביטחון של המדינה, צריך לתת שירות שבעה ימים בשבוע, 365 ימים בשנה", מסביר הרב מוגרבי. "יש תופעה מבורכת של חזרה בתשובה בקרב שוטרים, שהגיעה למספרים מרשימים. המגמה הזאת יוצרת בעיות, אולם בצמרת המשטרה יש נכונות כנה לסייע לשומרי המצוות, ולכל בעיה יש פתרון הלכתי".
הרב מוגרבי מונה לתפקידו לפני כשבעה חודשים. קודם לכן מילא שורת תפקידים רבניים בארץ ובחו"ל. "כיהנתי ברבנות היישובים ברוש ותדהר", הוא מספר. "לאחר מכן שלחה אותי הסוכנות להיות רבה של העיר רוסריו שבארגנטינה. מצאתי שם בית-כנסת שבו אלף וחמש-מאות מקומות ישיבה, וכמעט אפס מתפללים. כל ימיי עבדתי עם יהודים שאינם שומרי מצוות ומצאתי מסילות ללבבם. הפכתי את התפילה למפגש קהילתי מרתק וחי, שמשך אליו רבים. כשעזבתי, התפללו בבית-הכנסת חמש-מאות איש".
זכייה בהגרלה
את רוסריו נאלץ לעזוב מטעמי ביטחון: "בעקבות התעוררות הקהילה היהודית, התעוררה גם השנאה האנטישמית מצד המוסלמים. הייתי בולט בשטח. כמה פעמים איימו על חיי, הציתו את מכוניתי ואף את ביתי".
הוא עבר לבלגיה, ליד הוריו. אביו, הרב אברהם מוגרבי, הוא רב הקהילה הספרדית באנטוורפן. ואז התערבה יד ההשגחה: "נערכה הגרלה לנסיעה לרבי מליובאוויטש, ואני ורעייתי, שהיא חסידת חב"ד, זכינו בהגרלה. כשעברתי לפני הרבי, אמר לי: 'שוב לישראל. תמצא שם עבודה מצויינת'. בלי לשאול שאלות ארזנו וחזרנו".
בעיות שלום-בית
ביום שהגיעו לארץ נפגש באקראי עם הרב אברהם חזן, שהיה אז הרב הראשי למשטרה. הוא אמר לו: "אני מחפש אותך, יש לי תפקיד בשבילך". באותו יום קיבל את תפקיד רב מחוז הדרום במשטרה.
הוא עוסק בכל ענייני היהדות של השוטרים. "אני מוהל מוסמך. מאחוריי כבר 5500 בריתות וכ-1500 חתונות", הוא מספר. "מצאתי את עצמי נדרש לתת מענה גם לבעיות אישיות. השוטרים נמצאים הרבה מחוץ לבתיהם, ומטבע הדברים מתעוררות בעיות של שלום-בית. יש בתים רבים שהצלתי. יש גם מקרים שסייעתי בהליך גירושין מהיר, ללא אווירה עכורה בין הצדדים".
שאיפתו היא "להטמיע את הרבנות בתוך המערכת, כך שיהיה ברור שאי-אפשר לפעול ללא דעת תורה, וללא סיוע הגורמים ההלכתיים במערכת".
פורסם במדור חיים יהודיים\שיחת השבוע