בתקשורת

התשובה החרדית להסתה: פיתה, פסח וקשיש חרדי

ברשת מופצת התשובה החרדית למנגל של יום השואה • בנות האוכלות פיתה בפסח, מול פניו של קשיש חרדי • היוזם, העיתונאי אשר מדינה: "זו תמונה אחת שמבטאת הכל"

התקשורת הכללית עסקה השבוע בהגזמה בתמונה בה נראו קבוצה קטנה של בחורי ישיבה שעשו מנגל בערב יום השואה בגן סאקר בירושלים. בדרך כלל, כמו במקרים רבים מאין אלו, התקשורת תוקפת, הציבור הישראלי מסית והסערה חולפת, אך הפעם גם לציבור החרדי יש מה להגיד.


יוזמה שנולדה היום מציגה את התשובה נגדית להסתה נגד החרדים:

ברשתות החברתיות מופצת תמונה שצולמה ברחוב הלל בירושלים בחג הפסח, שנת 2009. בתמונה נראה הרב אורי בלוי, בנו של הרב עמרם בלוי זצ"ל, תושב שכונת מאה שערים, שהגיע למרכז העיר יחד עם עשרות חרדים, כדי למחות נגד מסעדות ומקומות בילוי המציעות חמץ למכירה בחג הפסח.

מאחורי בלוי מגחכות שתי נערות כשהן מחזיקות ביד פיתה ואוכלות להנאתן בשיאו של החג היהודי.

הכותרת שנכתבה על התמונה עצמה היא: 'שיעור בכיבוד רגשות הזולת'.

לאחר מכן נכתבו הדברים הבאים: "13 באפריל, 2009, עיצומו של חג הפסח. יהודי חרדי המזועזע ממכירת החמץ הפומבית המתבצעת ברחוב הלל הירושלמי, עובר במקום ומביע את כאבו. בתגובה, יוצאים כמה מהסועדים עם הפיתות העמוסות שבידיהם ואוכלים מולו בהתרסה ולעג".

מי שעומד מאחורי היוזמה, העיתונאי אשר מדינה, מסביר כי במהלך עריכת טורו הפוליטי בעיתון 'המבשר', חיפש תמונה שתמחיש מציאות בה חילונים לא מכבדים את רגשותיו של הציבור החרדי.

"הגעתי לתמונה הזו, ונחרדתי עד כמה הזלזול בה של אותן נערות, זועק לשמיים. אנשים יוצאים החוצה ואוכלים חמץ בהתרסה מול פרצופו של אדם מבוגר. אין זלזול והתרסה גרועה מכך", אומר מדינה. "זו תמונה אחת שמבטאת את הכל".

• לא היה עלינו לשתוק מול ההסתה נגדנו?

 

"אנחנו יודעים שאנחנו חיים במדינה כזו שבה יש גם חילונים, לנו אין יצר הסתה נגדם. אנחנו רוצים שיתנו לנו להמשיך לחיות. יכול להיות שאנשים סבורים שדברים כאלו לא יעזרו ולכן אין להם הרבה מוטיבציה".

המסר החשוב, לדברי מדינה, הוא לציבור החילוני: "טלו קורה מבין עינכם. תסתכלו בפרצופו של הדור שאתם מחנכים".

יוסי זמיר, צלם סוכנות התמונות פלאש 90 הוא זה שתיעד את הסיטואציה הזו, "היו מגיעים רבנים בכל שנה", הוא נזכר בשיחה עם 'בחדרי חרדים', "כדי למחות נגד אותן מסעדות שמוכרות חמץ בפסח. התמונה הזו צולמה כאשר אותו יהודי מבוגר עבר שם והיא ממחישה את המחאה מול אותן נערות שאוכלות את החמץ בפסח".

זמיר נזכר בתחושותיו בעת צילום התמונה, "הסיטואציה הזו הפריעה לו. היא חרתה לו מאד. הוא גם אמר שזה כואב לו מאד והמציאות בארץ ישראל צריכה להיות שונה לחלוטין".

הופתעת שהתמונה נלקחה כתשובה לתמונת המנגל?

"זו העבודה שלנו ואנחנו עושים את המיטב כדי שתמונות ישקפו מציאות מסוימת. זה שבחרו את התמונה הזו, זה אומר שהצלחתי במשימה שלי בנקודה מסוימת". לדברי זמיר, "יש כאלו שאוכלים חמץ בפסח ויש כאלו שממנגלים ביום השואה. שתי הקבוצות מידי פעם מתנגחות זו בזו. זו לא דרכי, הייתי מעלים עין משתיהן ולא עושה מכך ביג דיל"

קליק על אהבתי וקיבלת את כל החדשות והעדכונים מדוסים