חדשות

בדיקת דוסים: הקמת חריש הישראלית תעלה למשלם המיסים רק מיליארד שקל

בעוד מאות מליוני שקלים מבוזבזים מכספי משלם המיסים למטרות בידור וסמלים עירוניים, הקמת עיר ל-4,600 בתי אב ישראלים תעלה רק כמיליארד שקל * פחות מעלות הקמת גשר, שיפוץ הבימה וכמה אצטדיונים * כמה עולה לנו החלפת הפרחים בכניסה לירושלים * האם שוב חוסכים על חשבון המגזר החרדי?

משה ליכטמן בגלובס מציג תחקיר לפיו הקמת חריש החרדית תעלה למשלם המסים כמיליארד שקל, האם אכן זוהי סחטנות נוספת של המגזר החרדי העושק את מעמד הביניים המנוצל?

בדיקה קצרה מעידה כי מדובר במחיר מציאה ביחס להשקעות דומות בפרויקטים ממשלתיים למטרות בידור, סמלים ואף תשתיות עירוניות.

 

תאטרון הבימה

בשנת 2007 החל פרויקט שיפוץ בית "הבימה" בתכנונו של רם כרמי, יחד עם שיפוץ כללי למתחם הבימה כולו שהופקד בידיו של דני קרוון. השיפוץ כלל בנייה כמעט מחדש של כל המבנה למעט חזיתותיו, והסתיים בספטמבר 2011. הפרויקט, שעלותו הסתכמה בכ-100 מיליון ש"ח, מומן על ידי עיריית תל אביב (עיקר המימון) ומשרד התרבות (ויקיפדיה, הבימה)

עלות: 100 מליון ש"ח

 

אצטדיון באר שבע

גורמים בעיריית ב"ש מעריכים שהאצטדיון שבצפון העיר צפוי להיחנך במרץ 2015 לאחר שחברת 'עידן מתכת' זכתה במכרז שעלותו כ־110 מיליון שקל. כבר הושלם שלב הקמת היסודות ועבודות ביסוס בהשקעה של כ־50 מיליון שקל (mynet באר שבע)

עלות: 160 מליון ש"ח

 

אצטדיון הארנה בירושלים

ועדת היגוי המשותפת לעיריית ירושלים ומפעל הפיס סיכמה על שיתוף פעולה להכרזת היכל הפיס ירושלים (הארנה) כפרוייקט לאומי, דבר שיאפשר גיוס תקציבים ייחודיים מממשלת ישראל.

שיתוף הפעולה הוסכם בדיון של ועדת ההיגוי העליונה של היכל הפיס ובה חברים נציגי העירייה ומפעל הפיס. עוד הוסכם בין ראש העיר, ניר ברקת, ובין יו"ר מפעל הפיס, אלוף במיל' עוזי דיין כי יש לפעול במשותף לגיוס המשאבים להשלמת היכל הפיס בשלב אחד, כך שיכיל 11 אלף מקומות ישיבה, ולא בשני שלבים כפי שתוכנן עד כה.

היקף הפרויקט המאושר עד כה עמד על סך של 257 מליון ₪ (עבור 5,600 מקומות) והערכת הגורמים המקצועיים כי התקציב לצורך השלמת היכל הפיס כולו  (11,000 מקומות) מוערך בתוספת של כ-120 מלש"ח. בימים הקרובים תאשר הנהלת העירייה תקציב של  27 מיליון לפרסום מכרזים עתידיים לשנת 2012. (מאקו)

עלות: 377 מליון ש"ח

 

גשר המיתרים

גשר המיתרים הוא גשר מעוגן כבלים שנבנה בכניסה לירושלים (צומת הרחבוות יפו / ירמיהו / שדרות שז"ר / הרצל) כחלק מפרויקט הרכבת הקלה. הגשר תוכנן על ידי האדריכל הספרדי סנטיאגו קלטרווה, ונחנך ב-25 ביוני 2008.הגשר משמש למעבר הרכבת הקלה בין רחוב יפו לשדרות הרצל (ויקפדיה, גשר המיתרים)

עלות: 245 מיליון ש"ח.

 

פרויקט ההפרדה המפלסית בכניסה לרחובות

פרויקט ההפרדה המפלסית 139 בין הכביש למסילת הרכבת בכניסה הצפונית לרחובות (רחוב הרצל), מתבצע מזה כשנה ומתקדם בהתאם לתכנון המקורי.

עלות: 130 מיליון שקל

 

פרחים בכניסה לירושלים

עבודות חידוש הכניסה לעיר יחלו בשבועות הקרובים בעלות של 10 מליון ₪.במסגרת העבודות יינטעו מעל מ- 400 עצים האופייניים להרי ירושלים (ברושים, כלילי חורש, ועצי שקד) בערוגות חדשות שייבנו לאורך שיפולי המצוק ויינטעו אלפי פרחים בצידי הדרך ובאי התנועה. לאורך הכניסה לעיר תוצב תאורה חגיגית שתורכב מעשרות אלפי נורות קטנות בדגמים ובצבעים שונים, שייצרו שדרה מוארת שתקבל את פני הבאים לעיר.

עלות: 10 מליון ש"ח

 

חריש הישראלית

כאמור בכתבה המצוטטת, כלל השתתפות הרשויות השונות במדינה להקמת 4,600 יחידות דיור, המהווים פתרון דיור ל-4,600 בתי אב של אזרחי מדינת ישראל, תעלה רק מיליארד שקלים, כאשר על עיר הבה"דים הצבאית המדינה תוציא כ-9 מיליארד ש"ח, האם ביחס לבזבוז הממשלתי על סמלים עירוניים, סכום זה נחשב להוצאה בלתי פרופורציונאלית?

 

למעשה הדירות בחריש אומנם מותאמות גם למגורי האוכלוסיה החרדית, בעקבות החסר העצום בדירות במגזר החרדי, אשר את פירותיו אנו רואים במאבקים המתנהלים בכל רחבי הארץ כנגד "ההשתלטות החרדית" ברכישת דירות באזורים הנחשבים חילונים, אך בפועל הם ימכרו במכרז שיוויוני וככל הנראה גם חילונים למהדרין יתמודדו ויתגוררו בעיר החדשה, אך בכל מקרה החרדים הם אזרחים ישראלים מן השורה וזכאים לפתרונות מגורים ראויים ואיכותיים לא פחות מכל אזרח ישראלי אחר.

 

אגב, דירות נוספות במסגרת תוכנית הסבסוד הממשלתית יוקמו גם באזורים פחות חרדים כגון: חיפה, נשר, טירת הכרמל קרית ביאליק, עתלית, דאלית אל כרמל, שוהם, אשקלון, בית שמש, עפולה, ראש פינה, חצור הגלילית, קצרין, יבניאל, קרית שמונה ועוד, אבל חרדים תמיד נשמע יותר טוב...

קליק על אהבתי וקיבלת את כל החדשות והעדכונים מדוסים