חרדים אמיתיים

דר אלי שוסהיים - מציל הילדים

חמישים אלף ילדים חיים בזכות ד"ר אלי שוסהיים

חמישים אלף ילדים חיים בזכותו

שעת ערב במחלקה הכירורגית במרכז הרפואי 'שערי צדק' בירושלים. מנהל המחלקה, הד"ר אלי שוסהיים, הוזעק אל ילד בן שמונה שנפגע בתאונת דרכים ונזקק לתפירות. בעוד הוא מכין את הציוד אמרה לו אימו של הילד: "הילד הזה נולד בזכותך". שוסהיים פקח עיניים תמהות, והאם סיפרה: "לפני תשע שנים, בתחילת ההיריון עם הילד הזה, עברתי בדיקות שכללו צילומי רנטגן. הרופאים שטיפלו בי אמרו שהצילומים עלולים לפגוע בעובר והמליצו להפסיק את ההיריון. פניתי אליך ואתה שללת את החששות, בהסתמכות על מחקרים מדעיים. החלטתי לשמוע בעצתך, והנה הילד שנולד".

כשהד"ר שוסהיים מספר על כך עיניו בורקות: "זה היה ייעוץ שארך פחות מדקה, וברוך השם הצלתי עולם ומלואו". אין זה הילד היחיד. רבבות ילדים חיים כיום בזכות פעילותה של אגודת 'אפרת', המעודדת ילודה בארץ-ישראל.

מנתח בקרב

הד"ר שוסהיים (71) נולד בארגנטינה. הוא פנה ללימודי רפואה, לאחר שהתרשם ממאמר חז"ל "כל המציל נפש אחת מישראל כאילו קיים עולם מלא". בשנת תשל"ד (1974) עלה לארץ ונתמנה מנתח בכיר במחלקת הכירורגייה ב'הדסה עין-כרם' ואחר-כך גם ב'שערי צדק'. השתתף במלחמת ששת הימים ומלחמת יום-הכיפורים, ושימש מנתח בשטחי לחימה.

השינוי בחייו חל בשנת תשל"ו (77'), לאחר שאושר החוק שהתיר הפסקת היריון מסיבות כלכליות. "זה היה שלושים שנה בלבד אחרי השואה, שבה איבדנו מיליון ילדים יהודים. כבן לניצולי שואה, הזדעזעתי", הוא אומר. הוא החליט להקדיש את חייו להצלת תינוקות. את מסגרת הפעולה ההולמת מצא באגודת 'אפרת', שהקים ניצול שואה.

מלחמת ההסברה

"מחקרים שעשינו העלו כי רבים אינם קולטים שעוּבָּר, גם בחודשים הראשונים לחייו, הוא למעשה יצור חי, שיש לו מוח ולב", מסביר הד"ר שוסהיים. "זה קו ההסברה שלנו. אנחנו רוצים שקודם קבלת החלטה גורלית כל-כך יהיה לאנשים המידע הזה. לאחר הסברה מתאימה רוב ההורים אינם מסכימים להרוג את פרי-בטנם".

אין-ספור סיפורים מרגשים חווה הד"ר שוסהיים במרוצת השנים, אולם הוא נזכר בסיפור מיוחד: "יום אחד, כשחיפשתי דבר-מה בארכיון, מצאתי תמונה של ילד שנשלחה אלינו עשרים שנה קודם לכן, אחרי שזכה להיוולד בזכות עזרתנו. אמרתי לעצמי: מעניין לבדוק מה מעשיו היום. טלפנתי להוריו, והם סיפרו לי שהוא כיום עילוי בישיבת 'חברון', נשוי ועומד להיות אבא. רעדתי מרוב התרגשות".

אפשר להציל

ב'אפרת' מתנדבות כיום כשלושת-אלפים נשים. רבות מהן עברו בעצמן את מסכת הלבטים הקשה, וכיום הן שמחות ללוות נשים באותו מצב. "אין אמא שמצטערת על שאִפשרה לילד שלה להיוולד", אומר הד"ר שוסהיים.

עד היום הצילה אגודת 'אפרת' כחמישים אלף תינוקות. הד"ר שוסהיים סבור כי קמפיין ההסברה שלהם הוא בין הגורמים לירידה בשיעור 13% שחלה בשיעור המתת העוּבָּרים. ועדיין עשרות אלפי עוברים אינם זוכים להיוולד. "זה כואב מאוד", הוא אומר, "ובפרט כשאתה רואה יום-יום איך אפשר במעט הסברה ובעזרה נכונה להציל כל-כך הרבה ילדים".

פורסם במדור חיים יהודיים\שיחת השבוע

קליק על אהבתי וקיבלת את כל החדשות והעדכונים מדוסים