חדשות

בית המשפט קובע: לחרדים מגיע מוסדות ציבור

בית המשפט המחוזי בחיפה קבע כי הקמת מבני ציבור חרדים גם בשכונות מעורבות היא צורך חיוני, חוקי, כנה ושיוויוני, והמתנגדים לכך חותרים להפרדה המנוגדת לערכיה וחוקיה של החברה הישראלית.

בתשובתו לעתירת עמותת "שחר במסילה", קבע בית המשפט, כי משמעות קבלתה של העתירה היא יצירת הפרדה שאינה הולמת בין מגזרים שונים.

בית המשפט המחוזי בחיפה דחה בסוף השבוע האחרון עתירה שהוגשה על ידי תושבים חילוניים ודתיים לאומיים נגד הקצאת מגרש בשכונת נווה שאנן בעיר לטובת הקמת מרכז קהילתי שייועד לאוכלוסיה חרדית.

בתשובתו לעמותת "שחר במסילה" שהגישה את העתירה, קבע שופט בית המשפט, רון סוקול, כי קיים צורך אמיתי וכנה בהקמת המרכז החרדי, וכי משמעות קבלתה של עתירת העמותה היא יצירת הפרדה שאינה הולמת בין מגזרים שונים.

לטענת העמותה, הקמת המרכז עשויה לשנות את אופיו של האזור כולו, בו מתגוררות כיום משפחות חרדיות בודדות. עוד הבהירו בדבריהם לבית המשפט, כי התחייבות עמותת 'עמודי עולם' החרדית – העמותה שטיפלה בהקצאה האמורה - לאפשר גישה למרכז הקהילתי החרדי בכפיפות לסייג של "שמירה על אופי המקום ומנהגיו", עלולה להביא לכך ששכונת נווה שאנן תהפוך ל"בית שמש".

שופט בית המשפט הדף את הטיעון האמור בטענה שאינו עילה לביטול ההקצאה. "אין חולק כי בשכונת נווה שאנן עצמה מתגוררות משפחות רבות השייכות לזרם החרדי. יתרה מזו, אין גם כל מחלוקת על כך כי לזרם החרדי אין מרכזים קהילתיים בשכונת נווה שאנן וברחובות הסמוכים לשיכוני המסילה והשחר. גם המקלט שהוקם על-ידי העירייה במגרש משמש מזה מספר שנים חברים בקהילה החרדית ומופעל על-ידי עמותת 'רינת אהרון'. משמע, הצורך במרכז לקהילה החרדית אינו חדש אלא צורך ממשי שכבר מצא ביטויו בשימוש בפועל".

בהמשך מסביר סוקול כי העותרים מובילים להפרדה בין המגזרים. "עמדתה של העותרת משמעה יצירת הפרדה במגורים בין קהילות שונות בחברה הישראלית. מדיניות הפרדה בין המגזרים השונים בחברה מנוגדת לערכיה של החברה הישראלית ובית המשפט הדגיש כי בדרך כלל, למעט בנסיבות מיוחדות, יש להיזהר מהפרדה שכזו".

לכתבה באתר בשבע

לכתבה באתר מקומי חיפה

קליק על אהבתי וקיבלת את כל החדשות והעדכונים מדוסים